İstanbul Büyükçekmece'de, M. Berke Çorak adlı şüphelinin husumetlisinin evine saldırdığı ihbarı üzerine polis memuru Cihat Ermiş olay yerinde açılan ateş sonucu şehit oldu. Olay, geçen gece saat 02:30 sularında Muratçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İhbarı değerlendiren ekipler, motosikletli şahısları bulamadı ancak çevredeki bir evin duvarlarına kurşun isabet ettiği ihbarını aldı. Daireye giden ekiplere kapı açılmadı ve içeriden ateş açıldı.

Evde bulunan Muhammet Berke Çorak'ın silahından çıkan kurşun, Polis Memuru Cihat Ermiş'in göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan Ermiş, Mimarsinan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak maalesef kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırgan, 20 yaşındaki Çorak, gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, Çorak'ın 32 suç kaydının olduğunu açıkladı. Polis kayıtlarına göre, Çorak 39 kez polise gelmiş; 7 kez mağdur, 32 kez şüpheli olarak ifade vermiş. İlk suçunu 14 yaşındayken 2017 yılında hırsızlıkla işlediği belirlenen saldırganın, daha sonrasında kasten yaralama, uyuşturucu bulundurma, ateşli silah bulundurma, taksirle yaralama, hırsızlık, motosiklet hırsızlığı, tehdit ve gasp suçlarından toplamda 32 kez gözaltına alındığı belirtildi.

Şehit polis memuru Ermiş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Ermiş'in cenazesi Ankara'nın Haymana ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Aile üyeleri sinir krizi geçirirken, şehidin köyüne de Türk bayrağı asıldı. 5 yıl önce polis olan Ermiş'in evli ve 2 yaşında bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Tekirdağ'da Otomobil Kahvehaneye Dalıp 11 Kişiyi Yaraladı Tekirdağ'da Otomobil Kahvehaneye Dalıp 11 Kişiyi Yaraladı

Olayın ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı ve şüpheli Muhammet Berke Çorak gözaltına alındı. Çorak'ın emniyetteki ifadesinde, gelenlerin kendisinin husumetlisinin arkadaşları olduğunu düşünerek, kapı arkasından ateş ettiğini söylediği belirtildi.Şehit Polis Cihat Ermiş, Husumet Kan Döktü (2)Meslektaşları ve yakınları, Ermiş'i son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi. Ermiş'in naaşı, Ankara'nın Haymana ilçesindeki ailesine teslim edildi. Burada, aile üyeleri büyük bir acı içindeydi. Şehit polis memurunun köyünde Türk bayrağı asıldı ve tüm köy halkı yasa büründü.

Cihat Ermiş, 5 yıl önce polis olarak göreve başlamıştı. Evli ve 2 yaşında bir çocuk babasıydı. Meslektaşları ve ailesi, Ermiş'i fedakârlığı, cesareti ve dürüstlüğü ile hatırlayacak.

Olayın ardından, İstanbul Valiliği ve emniyet birimleri, şüpheli Muhammet Berke Çorak'ın geçmiş suç kayıtlarını ve olayın detaylarını incelemeye aldı. Toplum, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için adli makamların süreci etkili bir şekilde yönetmesini bekliyor.

Editör: Kader GÜL